Hlavní obsah

Zaměněné děti jsou spolu střídavě v obou rodinách

– JABLOŇOV/PŘIBYSLAVICE
Právo, pch

Rodiče zaměněných dětí začali postupně připravovat jejich návrat k pravým rodičům. Od pondělí se vždy přes den stará o obě holčičky jedna rodina. Malá Verunka tak prožila pondělí společně s Nikolou v rodině Libora Broži a jeho partnerky Jaroslavy Trojanové. V úterý by se obě děti měly ocitnout pro změnu v rodině Čermákových.

Článek

Po společné dovolené v příštím týdnu by mohly přijít na řadu i noclehy. Právu to potvrdil Libor Broža.

"Děti to na rozdíl od nás berou úplně v pohodě," svěřil se tatínek Broža. Přiznal, že i po několika týdnech od jasného verdiktu bývá rodičům na obou stranách stále těžko.

"Výměnné pobyty dětí jsme v pondělí zahájili na radu psychologa. V péči o obě děti bychom se nyní měli pravidelně střídat. Zatím se jedná o dobu přes den, po společném týdenním pobytu v příštím týdnu bychom měli začít zkoušet i noci," popsal.

"Probíhá to bez problémů. Každá máma říkala, že by měla nejraději obě holčičky, takže teď si to mohou zkusit. Děti si zvyknou na prostředí i na přítomnost druhého dítěte," řekl ČTK mluvčí obou rodin Milan Smejkal.

Oba tatínkové rovněž stále nechodí do zaměstnání. "Situace to neumožňuje, nebylo by to reálné. Nyní je například třeba děti dopravovat tam a zpět a maminky potřebují oporu. A samozřejmě - nás otců se ten proces zvykání týká úplně stejně," vylíčil Libor Broža.

Policejní vyšetřování by mělo skončit tento týden. Podle policie se zatím neobjevilo nic, co by bylo v rozporu s vnitřním vyšetřováním vedení nemocnice. Do konce října by mělo skončit i vyšetřování krajské kontrolní komise.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám