Hlavní obsah

Porucha letadla zdržela české turisty v Egyptě

Novinky, znk, jos
KAIRO

Zhruba 180 Čechů, kteří vycestovali do Egypta s cestovní kanceláří Sunny Days, čeká již od noci ze soboty na neděli na zpáteční letadlo do ČR. Agentura jim napřed nic nesdělila, poté uvedla, že důvodem zpoždění je porucha letadla. Cestovní kancelář nejprve plánovala, že klientům zaplatí noc v hotelu, podle posledních informací se ale podařilo sehnat letadlo a turisté by se měli vrátit do Česka v neděli večer.

Článek

Podle informací rádia Frekvence 1 to ale prý nevypadá, že by se návrat podařilo ještě v neděli zorganizovat.

"Klienti by se měli vrátit dnes, pravděpodobně letem v 19:00 egyptského, tedy 18:00 místního času. Teď čekám na potvrzení na 100 procent," řekl majitel cestovní kanceláře Sunny Days Ridhu ben Ahmed.

Turisté jsou nyní v hotelích a mají na místě k dispozici delegáty.

Klienti čekali bez informací

"Od jedné hodiny jsme připraveni na odlet. Teď, po osmi hodinách, nám oznámili, že letadlo nepoletí a vracíme se zpátky na hotel," řekl jeden z klientů cestovní kanceláře Frekvenci 1, která o případu informovala jako první.

"Nevíme, co bude. Nemůžeme se dovolat na nikoho. Sunny Days s námi nekomunikuje. Prostě nás poslali do hotelu," dodal. Podle něj je ve skupině turistů řada podnikatelů, kteří chtěli být už v neděli večer v práci.

"Nevíme, jak to budeme řešit. Jsme naštvaní. Ani nevíme, do jakého hotelu nás odvezou. Zřejmě to bude v Hurghadě, " ukončil.

CK nabídla noc v hotelu a all inclusive

"Náš dnešní plánovaný let  z Hurghady ve 4:45 byl zpožděn. O všechny klienty je postaráno, kolem 9 hodiny ráno byli odvezeni do hotelu. Delegáti jsou klientům k dispozici a během dne budou informováni o čase odletu," uvedla v neděli v komuniké pro média Zuzana Labudová ze Sunny Days.

"Všem klientům byla zaplacena celá další dnešní noc navíc a stravování formou all inclusive, aby se klienti nemuseli omezovat. Klientům je k dispozici i lékař," uvedl mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří Tomio Okamura. Porouchané letadlo patří podle něj egyptské letecké společnosti Koral blue.

Problémy přepravce zpozdí i lety z Prahy

Okamura zároveň upozornil, že kvůli poruše letadla společnosti Koral blue se zpožďuje i následný odlet dalších klientů z Prahy do Egypta.

"CK Sunny Days všem těmto klientům, kteří se již nemohou vrátit domů, také zajistila v Praze pokoje, aby mohli pohodlně počkat, až se upřesní čas odletu na dovolenou," podotkl.

CK Sunny Days patří k největším cestovním kancelářím v Česku. Poslední problémy s přesunem turistů jí postihly před týdnem, kdy zůstali její klienti na letišti v tuniském Monastiru dokonce 17 hodin.

Každoroční problémy

Ani letošní sezóna dovolených se neobešla bez problémů cestovních kanceláří. Například v červenci ohlásila úpadek cestovní kancelář I´m travelling. Cestující, kteří se těšili do turecké Antalye či tuniského Monastyru, zůstali nakonec na ruzyňském letišti.

V září ohlásila úpadek šumperská cestovní kancelář Eurotravel. Šedesát jejích klientů, kteří byli na zájezdu v Itálii, dopravila na své náklady zpět slovenská pojišťovna Union, u níž byla kancelář pojištěna proti úpadku.

V září se do problémů dostala také cestovní kancelář Macdino Travel. Ta vyhlásila úpadek kvůli finančním problémům spojených s rozsáhlými požáry v Řecku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám