Hlavní obsah

ČSSD potvrzuje náskok před ODS, volby by vyhrála

PRAHA

Volby do Poslanecké sněmovny by v říjnu vyhrála opoziční ČSSD. Získala by 36 % hlasů, zatímco vládnoucí ODS o 6 % méně. Vyplývá to z průzkumu agentury CVVM zveřejněného v pátek. Náskok sociálních demokratů před občanskými demokraty potvrdil již druhý říjnový průzkum.

Článek

Do Sněmovny by se vedle dvou největších stran dostala také KSČM, Strana zelených a KDU-ČSL. Komunisté by získali15 %, zelení 9 % a lidovci 8 % hlasů.

Výsledky menšinových stran se oproti září nezměnily výrazně.

Z celkového počtu dotázaných se 64 procent respondentů jasně vyjádřilo, že by k volbám šlo. Třicet procent lidí by nevolilo a zbylých šest procent ještě neví, zda by k urnám dorazilo.

Potvrzen náskok opozice

Také podle průzkumu agentury Stem by v říjnu vyhrála ČSSD, která by ve Sněmovně získala 78 mandátů (tedy 30,5 % hlasů). Na záda by jí dýchala ODS se 67 mandáty (25,9 % hlasů), komunisté by získali 27 křesel (11,3 %). Do Sněmovny by se ještě dostali zelení s šestnácti mandáty (8,8 %) a lidovci s dvanácti (6,6).

Reklama

Související články

Volby by vyhrála ODS, ČSSD ale posiluje

Volby do Sněmovny v září letošního roku by vyhrála ODS s 34,8 procenty hlasů, na druhém místě by byla ČSSD s 32,8 procenty , třetí by skončila KSČM s 12,9...

ČSSD zvyšuje náskok, ODS ztrácí

Pokud by se v říjnu konaly volby do Sněmovny, ČSSD by získala 78 mandátů, občanští demokraté 67, komunisté 27. Do Sněmovny by se ještě dále dostali zelení...

Výběr článků

Načítám