Hlavní obsah

Topolánek se ve Sněmovně chytil s Rathem kvůli volvu

PRAHA

Čtvrteční interpelece v Poslanecké sněmovně se ani tentokrát neobešly bez dohadů mezi ODS a ČSSD. Premiér Mirek Topolánek musel vysvětlovat údajnou aféru kolem koupě auta značky Volvo, které si pořídila jeho přítelkyně Lucie Talmanové. Ve voze ale nakonec jezdí sám Topolánek. Premiér řekl, že auto stálo v bazaru 400 000 korun, což není nic, co by si za svého platu nemohl dovolit.

Článek

"Proč jste si vy jako člověk, který bere 160 000 měsíčně, půjčoval auto od vlastně živořící podnikatelky," začal svoji interpelaci na premiéra David Rath (ČSSD).

Vzápětí Rath ještě dodal, že právě Topolánek navrhl Lucii Talmanovou do vysoké státní funkce, která je měsíčně ohodnocena asi 150 tisíci korunami. Prý je tedy podezřelé, že se auto nejprve půjčoval premiér a poté jej Talmanová koupila. "Totiž tady je vážné podezření, že celá tato pochybná, velmi podivná transakce byla provedena jen proto, že má krýt nějaký úplatek," dodal Rath.

Spor kvůli autu za 400 tisíc

Topolánek se potvrdil, že on ani jeho přítelkyně nemají nízký plat. Dodal, že k dispozici má několik aut a vyvrátil, že by zrovna on navrhoval Talmanovou do funkce.

"Já jsem si půjčoval auto proto, že jsem nerad užíval služeb státní správy, ať už jsem byl premiér nebo předtím předseda ODS. Auto si půjčuje každý. Půjčoval jsem si auto od svého otce i jsem své auto půjčoval někomu jinému. Nemám pocit, že je na tom něco špatně," vysvětloval Topolánek.

Navíc zdůraznil, že volvo si pořídila Lucie Talmanová, aby nemusela zneužívat služeb státní správy. Navíc tím autem mají oba vozit i jejich syna Nicolase. Ojetina stála prý 400 tisíc korun.

"Mám pocit, že ten příběh je poměrně velmi jednoduchý a jeho zneužití médii je standardní a nechává mě naprosto chladným. Můžete klidně hledat, tam nic nenajdete," uzavřel Topolánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám