Hlavní obsah

Otec stále nesmí za syny do Klokánku

Právo, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Otec týraných bratrů Jakuba a Ondřeje Radek Coufal má nadále zakázány návštěvy svých dětí v brněnském Klokánku. Tam oba žijí už čtvrtý měsíc od začátku tzv. kuřimské kauzy, kdy bylo objeveno jejich týrání v najatém domě v Kuřimi na Brněnsku, kde tehdy žili se svojí matkou Klárou Mauerovou.

Foto: Markéta Pudilová, Právo

Centrum pro týrané děti Klokánek

Článek

Zákaz prodloužil Městský soud v Brně, na který se Coufal před týdnem obrátil. "Chápu, že mně kluky nesvěří do péče po dobu vyšetřování. Ale že bych za nimi ani na chvíli nesměl, tomu nerozumím," řekl v úterý rozzlobený Právu. Poukazoval na to, že dětem nikdy nic špatného neudělal.

Vzpomínal také, že jeho exmanželka Klára Mauerová, která je nyní ve vazbě společně se svojí sestrou Kateřinou Mauerovou, mu oba syny od rozvodu před dvěma roky vždy bez problémů předávala, obvykle na víkendy, ale asi posledního půl roku před začátkem kauzy v první dekádě května si začala vymýšlet nejrůznější výmluvy, jen aby nemusela chlapce otci dávat.

"Pokaždé slibovala, že až za týden, pak se vymlouvala na výlety, nevím, co za tím bylo," svěřil se Coufal Právu. Vyjádřil také obavy, zdali chlapcům v Klokánku řádně vysvětlili, proč za nimi vlastní otec nemůže. Má obavy, aby se na něj synové nezlobili.

Prodloužení zákazu uvítala vedoucí Klokánku Ditta Pokorná, která Právu opakovaně řekla, že jejich odloučení od všech příbuzných je nutné vzhledem k probíhajícím lékařským vyšetřením nutným pro vypracování odborných posudků. Zákaz návštěv otce i prarodičů doporučila také policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám