Hlavní obsah

Lidé mohou najít informace o svém zubaři na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Lidé, kteří si chtějí najít nového zubaře, mohou toho vhodného najít i na internetu. Česká stomatologická komora (ČSK) zveřejnila seznam, kde se zájemce dozví nejen adresu ordinace, ale i to, kde doktor studoval, kdy získal atestaci jaké má specializace nebo jestli se dál v oboru vzdělává.

Článek

seznamu mohou lidé najít zubaře buď podle jména, obce, kde působí nebo podle péče, kterou poskytuje. Stránky mohou být kvůli velkému zájmu lidí nedostupné.

Členství v komoře, která seznam vydala, je pro zubní lékaře povinné. Nyní je registrováno 8050 zubařů. Zhruba 7000 z nich se profesi aktivně věnuje.

"Jsme první a zatím jediná komora, která naplnila novelu zákona o komorách, co platí od jara, a seznam zveřejnila," uvedl prezident ČSK Jiří Pekárek. Podle něj registr dává pacientům záruku, že lékař v něm zahrnutý má potřebnou odbornost a vzdělání, je zdravotně způsobilý a bezúhonný.

"Pokud by člověka ošetřoval někdo, kdo není na tomto seznamu, znamená to, že není něco v pořádku," podotkl prezident ČSK. Pokud na takového lékaře narazí, nebo je ošetřuje zubař, který v seznamu není, je podle Pekárka dobré obrátit se na komoru.

Na začátku příštího roku by se v údajích mohla objevit i informace, s jakými pojišťovnami mají zubaři smlouvu a zda přijímají nové pacienty. Právě to je pro mnoho lidí aktuální. Zubaři v Česku stárnou a těch nově vystudovaných je pomálu. Mnozí mají tolik pacientů, že nové odmítají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám