Hlavní obsah

Škromach: napadat už budeme jen politické soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach se podle svých slov dohodl a předsedou strany Jiřím Paroubkem, že ukončí slovní přestřelky ohledně Paroubkova soukromého života a napadat v budoucnu budou jen politické soupeře. Škromach to řekl v úterním rozhovoru pro Rádio Česko.

Článek

Škromach v srpnu předsedu kritizoval za jeho rodinný život. Na jeho adresu řekl, že "zaznamenal některé nespokojené reakce na ten milostný příběh". "Hlavně na Moravě jsme trochu více konzervativní v těchto věcech a mladé milenky nejsou vnímány zrovna pozitivně," uvedl.

Dodal, že by měl šéf strany co nejdříve urovnat vztahy se svojí současnou manželkou.

Paroubek Škromachovi vracel napadení slovy, že by měl být ve straně aktivnější.

Volba v roce 2008 nebo 2009

Škromach v úterý také řekl, že by byl nerad, když by se přímá volba předsedy posunula na rok 2008. Podle něj by měla proběhnout řádně v roce 2009. Rok 2008 navrhuje Paroubek.

Podle Škromacha se ale dřívější volba mezi členy ČSSD nesetkává s příznivým ohlasem. Většina si myslí, že by měly být v řádném termínu. S dřívější volbou se prý počítá například v případech, že předseda zemře nebo není schopen funkci vykonávat. Myslí si také, že volba předsedy v roce, kdy jsou volby do krajských zastupitelstev, by stranu mohla rozdělit.

Paroubek dřívější volbu zdůvodnil tím, že ČR bude v roce 2009 předsedat EU a volba předsedy by v té době nebyla vhodná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám