Hlavní obsah

Internet do škol zřejmě prošetří policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) zvažuje, zda předá kontrolní závěry projektu ministerstva školství Internet do škol policii. Právníci NKÚ nyní závěry kontroly a protokoly analyzují. "Koncem příštího týdne by mělo být jasné, zda podáme trestní oznámení," řekla ČTK mluvčí NKÚ Julie Šebelová.

Článek

Projekt Internet do škol přišel stát na sedm miliard korun. NKÚ zjistil, že ministerstvo školství nehospodárně využilo nejméně 884 milionů korun, porušilo zákon o rozpočtových pravidlech, uzavíralo pro stát nevýhodné smlouvy. Ministerstvo platilo i za práci, která nebyla odvedena, realizaci smluv ani nekontrolovalo.

Internet do škol kritizovali od jeho počátku učitelé i opoziční politici. Ministryně Petra Buzková (ČSSD), která v čele úřadu vystřídala svého stranického kolegu Eduarda Zemana, vypověděla několik smluv a přistoupila i k personálním změnám. Bývalý ministr za projektem stojí.

Reklama

Výběr článků

Načítám