Hlavní obsah

Na konec prázdnin se citelně ochladí

Novinky, toh
ČESKÁ REPUBLIKA

Teplejší počasí, byť s přeháňkami, vydrží jen do pátku. Od soboty se bude pomalu ochlazovat a konec příštího týdne poznamenají teploty jen do 18 stupňů Celsia. Zato pršet by mělo jen ojediněle.

Článek

"Ještě do středeční půlnoci platí výstraha ohledně bouřek a přívalových dešťů. Od čtvrtka budou srážky ubývat a v sobotu budou jen na horách," předpověděl Jan Horák z Meteopressu.

Podle něj by se rtuť teploměru měla v následujících dvou dnech  přiblížit k 28 stupňům, v sobotu pak k 26.

"O víkendu začne počasí v České republice ovlivňovat tlaková výše, to znamená že bude skoro jasno jen s ojedinělými přeháňkami. Ale zároveň k nám bude proudit chladnější vzduch, proto se začne ochlazovat," vysvětlil meteorolog.

V neděli by se teploty měly držet ještě kolem 25 stupňů, ale posléze se citelně ochladí. Přestože by do středy mělo být počasí beze srážek s jasnou oblohou, ve středu bude 20 stupňů.

"Na konci příštího pracovního týdne můžeme očekávat maximálně 18 stupňů Celsia. Léto by ale skončit nemělo. Jde jen o běžné výkyvy," uzavřel Horák.

Přívalové deště končí

Silné bouřky s přívalovými dešti z posledních dní jsou tak na ústupu. Srážky v neděli a pondělí způsobily lokální záplavy. Například v Praze bylo vytopeno několik domů, sklepů a zahrad. Nejhorší byla situace v parku Folimanka. 

Příroda si tak zahrávala i s výdaji tuzemských pojišťoven. Ty totiž zaznamenaly škody u svých klientů ve výši několika desítek miliónů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám