Hlavní obsah

Dopravní policie má nového šéfa

Novým šéfem dopravní policie se stal Martin Červíček, informoval server Lidovky.cz. Červíček nahradí v čele dopraváků Zdeňka Bambase.

Článek

Nový ředitel dopraváků dříve vedl kriminální policii v Náchodě. Pracoval také u cizinecké policie. Do funkce podle informací serveru nastoupil v pátek 17. srpna.

Do výběrového řízení se přihlásil jako jediný. Šéfa komise, náměstka policejního prezidenta Jiřího Houbu, to prý překvapilo, ale je přesvědčen, že komise vybrala správně. Pan Červíček představil koncepci, která komisi zaujala, a pokud se ji podaří zrealizovat, tak prý zvedne prestiž dopravní policie.

Červíček vystřídá ve funkci Zdeňka Bambase, který byl odvolán 27. července. Podle vedení policie nedokázal zlepšit image dopravních policistů.

Dopravní policii vedl Bambas od roku 1993. Po odvolání uvedl, že byl zařazen na místo policejního rady jako dopravní inženýr. Na otázku, zda stále trvá na tom, že jeho odvolání je neodůvodněné, nechtěl odpovědět. Také jeho plány do budoucna nejsou jasné. Sám prý neví, zda u policie zůstane. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám