Hlavní obsah

Paroubek: Škromachovi chybí odvaha, měl by být aktivnější

PRAHA

Mediální přestřelka mezi dvěma nejvyššími představiteli ČSSD - předsedou Jiřím Paroubkem a místopředsedou Zdeňkem Škromachem ohledně nové přítelkyně šéfa strany Petry Kováčové jen potvrzuje již déle trvající rozpor mezi nimi. Toto téma je zřejmě jen zástupné a zintenzivňuje vnitrostranický boj mezi Paroubkovým a Škromachovým křídlem.

Článek

Paroubek před novináři Škromachovi vyčetl pasivitu a "hulvátské" výroky. Byla to reakce na středeční Škromachův on-line rozhovor pro stranický web.

"Já bych od něho očekával v příštích týdnech trošku více aktivity, mám na mysli třeba psaní článků a podobně, což jsem se zatím nedočkal, to je věc, co bych mu vyčítal víc než jeho řekněme hulvátský výrok," uvedl Paroubek. 

K Paroubkovu vztahu s o dvacet let mladší tlumočnicí Petrou Kováčovou Škromach podotkl, že "zaznamenal některé nespokojené reakce na ten milostný příběh". "Hlavně na Moravě jsme trochu více konzervativní v těchto věcech a mladé milenky nejsou vnímány zrovna pozitivně," uvedl. Dodal, že by měl šéf strany "co nejdříve urovnat vztahy se svojí současnou manželkou, aby tato osobní záležitost nezačala ovlivňovat i vnímání ČSSD".

Škromach používá styl trpaslíků

Paroubek Škromachovi v deníku Právo obratem vytkl, že neumí reagovat jako chlap, protože mu mohl říci vše do očí. "K tomu mu chybí odvaha. Já bych dal přednost tomu, kdyby přestal se zvyky trpaslíků a přestal mi okopávat kotníky, protože výš nedosáhne," dodal předseda. "Já myslím, že jsem se vyjádřil v té věci velmi korektně a že ta reakce byla přehnaná," komentoval Paroubkovu reakci Škromach s tím, že ho předsedova silná slova překvapila.

Šéf opoziční ČSSD rovněž uvedl, že bude mít za několik týdnů po rozvodu a "pak se uvidí". Rozhodně prý z jeho strany nejde o žádnou avantýru, ale o seriózní vztah. Na dotaz, zda plánuje dítě, odpověděl: "Kdybych ho plánoval, tak vám to neřeknu."

Škromach je jedním z možných Paroubkových soupeřů při volbě předsedy ČSSD. Nového šéfa strany budou všichni členové volit zhruba za dva a půl roku. Místopředseda se už o předsednické křeslo ucházel na sjezdu v roce 2005. Těsně však prohrál se Stanislavem Grossem. Ohledně své příští kandidatury na předsedu strany prý ještě není rozhodnut.

Reklama

Související články

Paroubek: s Kováčovou se brzy vezmeme

Šéf ČSSD Jiří Paroubek (54) v nejbližší době chystá svatbu s o dvacet let mladší tlumočnicí Petrou Kováčovou. Čeká se jen na rozvod s manželkou Zuzanou.

Výběr článků

Načítám