Hlavní obsah

Paroubek: s Kováčovou se brzy vezmeme

Právo, trj
PRAHA

Šéf ČSSD Jiří Paroubek (54) v nejbližší době chystá svatbu s o dvacet let mladší tlumočnicí Petrou Kováčovou. Čeká se jen na rozvod s manželkou Zuzanou.

Článek

"Za několik týdnů po mém rozvodu se i hulváti budou muset vyjadřovat slušně o slečně Kováčové. A až se Petra v krátké době stane mou manželkou, budou to muset vzít na vědomí," řekl ve středu Právu Paroubek.

S manželkou se měli dohodnout, že jejich rozvod bude jen formalita. Mají ho zařídit jejich právníci na konci srpna nebo v září. Podle Paroubka se rozvod nijak nekomplikuje. "Jsme přátelsky dohodnuti," konstatoval. Soud ještě termín stání neurčil. "Je podána ta žádost," přiblížil šéf ČSSD, který chce žít s Kováčovou v jejím bytě.

Škromach: vztah může ublížit moravské ČSSD

Paroubek oznámením svatby reagoval na nebývale silná slova místopředsedy ČSSD Zdeňka Škromacha. "Hlavně na Moravě jsme trochu více konzervativní v těchto věcech a mladé milenky nejsou vnímány zrovna pozitivně," uvedl Škromach v diskusi na oficiálním webu ČSSD.

Ťal tím do živého, protože Paroubek se prostřednictvím advokáta Tomáše Sokola snažil přimět bulvár, aby neoznačoval Kováčovou za milenku, protože jde údajně o hanlivý výraz. "Až se (Paroubek) rozvede, může hovořit o partnerském poměru. Milenka není žádný hanlivý název pro mimomanželský vztah," sdělil Právu Škromach.

Paroubek pro Právo reagoval slovy, že se Škromach "neumí chovat jako chlap", protože mu mohl vše říci do očí na politickém grémiu. "K tomu mu chybí odvaha. Já bych dal přednost tomu, kdyby přestal se zvyky trpaslíků a přestal mi okopávat kotníky, protože výš nedosáhne," poznamenal Paroubek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám