Hlavní obsah

ČEZ učí v kurzech pracovníky, jak se nenechat pokousat psy

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Pracovníci odečtové služby energetické společnosti ČEZ nemají lehký život. Důvodem jsou především agresivní psi, kteří na ně v některých domácnostech čekají. Společnost eviduje na celém území své působnosti již devět vážnějších úrazů svých zaměstnanců zapříčiněných právě čtyřnohými tvory.

Článek

K poslednímu případu došlo v severních Čechách na Liberecku, kde pracovnici odečtové služby pokousal pes. Žena nakonec vyvázla jen s drobným poraněním pravé ruky.

"Technici bývají  psy napadeni poměrně často. Ve většině případů se jedná naštěstí pouze o drobná poranění končetin a zničené oblečení. Ale v některých případech, zvláště u větších plemen psů, se objevují i zranění vážná, která jsou řešena jako pracovní úrazy," uvedla mluvčí ČEZ pro severní Čechy Soňa Hendrychová.

Ta doporučuje, aby si majitelé psů v odečtovém  týdnu, který je zřejmý z faktury, drželi své miláčky mimo dosah odběrného místa.

Pracovníci si mohou v kurzech napadení psem vyzkoušet

ČEZ se ale rozhodl neponechat nic náhodě. Pro své zaměstnance organizuje školení s kynologickými kurzy, ve kterých se účastníci dozvědí, jak se v případě napadení psem zachovat.

"Na těchto školeních zaměstnanci zhlédnou instruktážní film, je jim vysvětleno chování psů s ohledem na rasu a různé situace. V praktické ukázce vidí možnosti obrany a jak se zachovat v případě napadení. Účastníci si sami mohou zkratové situace v rámci školení vyzkoušet," dodala Hendrychová.

Vedení společnosti si od kurzů slibuje, že přinesou omezení počtu pracovních úrazů zaviněných čtyřnohým přítelem člověka.

Reklama

Výběr článků

Načítám