Hlavní obsah

Šéf dopravní policie Bambas nedobrovolně končí

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V době, kdy se na vedení policie, ministerstva vnitra a dopravy vznáší z mnoha stran kritika na současnou stále se zhoršující situaci v počtu dopravních nehod a jejich tragických následků, nedobrovolně končí současný ředitel celorepublikové dopravky Zdeněk Bambas. Rezignovat měl na nátlak vedení policejního prezidia již v pondělí, ale odmítl to.

Článek

"Vznesli na mě požadavek, abych odešel. Náměstek Bílek mi to řekl před týdnem s důvodem, že je potřeba udělat reformu policie a že ji chtějí udělat už beze mě. Druhý rozhovor proběhl toto pondělí, kdy jsem mu měl předat podepsanou rezignaci. Neudělal jsem to, protože jsem dosud nenašel adekvátní místo. Sice mi nějaké nabídli, ale bylo to minimálně o stupeň níž než jsem teď. Vyhodit mě bezdůvodně nemůžou a já žádný pádný důvod, proč mám odejít, neznám," řekl v pondělí Právu viditelně rozhořčený a zklamaný Bambas, který u policie pracuje 16 let a dopravku vede od prosince 1993.

"Mohu potvrdit vaše informace, že vedeme jednání s ředitelem Bambasem o jeho převodu na jinou funkci v rámci Policie ČR. Na jeho místo bude vypsáno výběrové řízení," řekl v pondělí Právu náměstek policejního prezidenta pro uniformovanou policii Ivan Bílek.

Odmítl potvrdit, zda důvodem Bambasova chystaného odchodu z funkce je současný nepříznivý vývoj nehodovosti v ČR či neúspěšné prosazování nového silničního zákona a trestního bodového systému.

Reklama

Související témata:

Související články

Přibude 380 dopraváků, vidět ale nebudou

K celorepublikové dopravní policii by od nového roku mělo přijít zhruba 380 nových policistů. Posila z cizinecké a pohraniční policie, ze které po vstupu...

Výběr článků

Načítám