Hlavní obsah

Ani noční bouřka nezastavila technopárty na Karlovarsku

– ÚDRČ
Právo, František Kšajt

Přívaly vody v sobotu o půlnoci jen asi na chvíli zchladily technopárty na Karlovarsku. Na západ Čech se v noci přihnaly bouřky s prudkými lijáky a vichry a studeně zasáhly i Údrč, kde už v noci ze soboty na neděli bylo kolem 2 000 tanečníků. Dunící audiosystémy do ranních hodin však neopustili.

Článek

Dunivou hudbu překrylo po půlnoci burácení hromů a reflektory blesky. Lilo s přestávkami celou noc, ale milovníky techna neodradilo ani to, že se plocha před hudebními aparaturami a pod velkými provizorními stany proměnila v bahniště.

Technopárty pokračuje i v těchto hodinách, i když mnozí už pronajatou louku asi dva kilometry od Údrče opustili a další balí. Urychlují to přeháňky, chlad a silný vítr. Kolorit stanového městečka - aut, stanů a napnutých igelitových zástěn proti dešti dokreslují houfy volně pobíhajících psů. Setkání v Údrči má skončit v neděli večer.

"Tančila jsem celou noc. Když přišla ta průtrž, schovali jsme se pod velké stany, bylo to ale celé prima. Nakonec ani ten déšť nevadil," svěřila se Právu tanečnice z Aše. Její slova doplňují i další účastníci. "Bavili jsme se skvěle," říkala jednohlasně a nadšeně skupina mladých lidí ze Slovenska.

 :. Jako úkryt před deštěm posloužil i starý padák. (Foto: PRÁVO/František Kšajt)

Policie, která celou akci v Údrči monitoruje, už měla v neděli první práci. Ani pobertové totiž nešli spát. Na ploše se Čechům ze stanu ztratila elektronika a Holandská dvojice postrádá dva fotoaparáty.

Policie také obvinila jednoho muže, v daných souvislostech z poněkud nečekaného a kuriózního trestného činu: "Mladý muž pytlačil na nedalekém chovném rybníku. Své chování zdůvodňoval tím, že ho technoparty nebaví, protože se tam hraje podle něho příliš měkká muzika," uvedl pro Právo tiskový mluvčí karlovarských policistů Pavel Valenta.

Policie umožňuje test na alkohol

:. Policisté kontrolují vozidla v obci Údrč na Karlovarsku poblíž konání technoparty. (Foto: PRÁVO/František Kšajt)

Policie ČR, která zabezpečuje plynulost dopravy na přilehlých komunikacích kolem místa konání technoparty v Údrči, obsadila svými kontrolními stanovišti oba konce příjezdové cesty k místu konání akce. "Nabízíme každému řidiči, který přijde k naší hlídce pěšky, že mu umožníme orientační dechovou zkoušku na alkohol. Mnozí řidiči této možnosti již využili. Ty, kteří však už sedí za volantem a mají dechovou zkoušku na alkohol pozitivní, čekají potíže," informoval Právo karlovarský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám