Hlavní obsah

Dalších 30 dní bude teplotně nadprůměrných

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Letošní léto je skutečně horké. Po tropických dnech v tomto týdnu meteorologové hlásí: dalších 30 dní bude teplotně nadprůměrných a srážkově průměrných. Víkend ale bude uplakaný. V noci na sobotu má na Šumavě dokonce spadnout až 120 mm srážek.

Článek

Právu to sdělila v pátek Dagmar Honsová z pražského Meteopressu na základě dlouhodobé předpovědi, kterou Meteopress v pátek vydal.

Od 21. do 31. července má být zpočátku velká oblačnost, déšť, bouřky, později polojasno. Teploty zpočátku 24 až 29, ojediněle 32 stupňů Celsia. Na konci července by to ale mělo být už jen kolem 22 stupňů.

Od 1. do 10. srpna se očekává polojasno, místy přeháňky a bouřky, denní teploty 27 až 32, ke konci 25 stupni.

V dalším týdnu od 11. do 20. srpna by mělo být polojasno, až oblačno, dešťové přeháňky a bouřky, teploty 24 až 29 stupňů.

O víkendu deště

Víkend nepřinese příliš radosti těm, kteří mají rádi teplé počasí. V sobotu by mělo být zataženo až oblačno, v odpoledne a večer hrozí bouřky a silné srážky. Na západě Čech má spadnout až 50 milimetrů srážek, to je 50 litrů vody na metr čtvereční.

Teploty v Čechách vystoupí na 24 až 28, na Moravě až na 32 stupňů. V neděli by mělo být oblačno až zataženo, déšť, odpoledne polojasno. Teploty 23 až 27, na jihu Moravy 30 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám