Hlavní obsah

Východ republiky zasáhnou silné bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové v pondělí opět upozornili, že východ republiky zasáhnou večer prudké bouřky. Ty budou ojediněle doprovázeny i přívalovými srážkami a krupobitím. Meteorologové sdělili, že může napršet až 40 milimetrů srážek na metr čtvereční. Upozornění platí pro kraje Pardubický, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský do pondělních 23:00.

Článek

Během první poloviny noci mají podle meteorologů bouřky ustávat. Odborníci upozorňují, že přívalové srážky mohou krátkodobě rozvodnit malé řeky a potoky a voda se může objevit i v jindy suchých korytech řek.

Déšť může zatopit sklepy, garáže, níže položené byty či komunikace.

Zastihne-li člověka bouřka v krajině, měl by vyhledat nižší polohy, nikoli však v blízkosti větších stromů či stožárů. Je třeba dávat pozor i na možnost pádu drátů elektrických rozvodů.

Řidiči by měli snížit rychlost jízdy, v případě krupobití, výrazného zesílení větru či deště i zastavit na bezpečném místě. Kdo je při bouřce ve vodě, měl by se dostat co nejrychleji na břeh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám