Hlavní obsah

Železný: Mám důkazy o manipulaci

ČTK, Jitka Götzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šéf televize Nova a senátor Vladimír Železný, čelící podezření z poškozování věřitele a z daňových deliktů, požádá Senát o prověření, zda mandátový a imunitní výbor rozhodl řádně jeho případ. Výbor horní komory ho doporučil vydat k trestnímu stíhání. O manipulaci a nekorektnosti vyšetřování má Železný údajně důkazy, které předloží Senátu.

Článek

Jak Železný na úterní tiskové konferenci řekl, plénu Senátu předloží jedenáct důkazů, jež podle něj policie při žádosti o jeho vydání zamlčela. Jedná se o zásadní posudek, který si nechala vypracovat samotná policie, řekl televizní magnát.

Policie podle Železného v žádosti neuvedla expertní ocenění jeho majetku, které si vyžádala "až po mnoha měsících" a po naléhání obhajoby. Železného majetek je podle posudku větší než pohledávka věřitele, čímž padá podmínka trestného činu poškozování věřitele, tvrdí senátor.

Stěžoval si také na nedostatek času pro obhajobu. "Celé jednání bylo překotné, jakoby někdo spěchal," řekl .

Mluvčí pražského městského státního zastupitelství Martin Omelka ale ČTK řekl, že jde o názor obviněného. Podle Omelky příslušné ustanovení trestního zákona takovou podmínku neobsahuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám