Hlavní obsah

Čunek trvá na pravosti dokumentu o uložení miliónu

– PRAHA

Vicepremiér a předseda lidovců Jiří Čunek ve středečním Pressklubu Frekvence 1 reagoval na informace médií, podle kterých panují nejasnosti kolem dokladu o tom, že v listopadu 1998 uložil do Universal banky jeden milión korun. Čunek trvá na pravosti tohoto dokumentu, v rozhovoru popřel, že by měl být vyroben až letos.

Článek

Čunek v listopadu 1998 přišel uložit milión korun do Universal banky s občanským průkazem, který měl být v té době podle MfD ztracený.  Podle spisu Čunek neumí rozpor vysvětlit. Deník z toho vyvozuje, že Čunek buď průkaz našel, ale neoznámil to úřadům a peníze do banky skutečně uložil, nebo je jeho verze o vložených úsporách vymyšlená a dokument z Universal banky je falešný.

"Zcela jednoznačně nemohl být vyroben," řekl  o dokumentu Čunek. "A to si dovolím říct, že to je neslýchaná hloupost policie, která věděla, že jsem si ty peníze vybral," pokračoval vicepremiér v kritice policie, která ho stíhá kvůli podezření, že před pěti lety přijal půlmiliónový úplatek.

Podle Čunka policie měla doklady i svědectví o tom, že peníze měl. Proto považuje za nesmysl, že jejich uložení zpochybnila. "Ale nakonec se tím vyšetřováním prokázalo, že všechno, co jsem tvrdil, je pravda," prohlásil Čunek.

Situaci kolem ztraceného průkazu ale na Frekvenci 1 nevysvětlil a ani se k tomu nechtěl vyjadřovat. Podle něho jde o marginální věc, podobnou, jako "když se někdo ptá vraha, zda měl bílou nebo červenou ponožku".

Čunka i celou koaliční vládu kvůli údajné korupční aféře tvrdě kritizuje opozice. Vyvolala kvůli tomu i hlasování o nedůvěře, které kabinet ustál.

Reklama

Související témata:

Související články

Bém: Čunkův odchod z vlády se už blíží

Premiér Mirek Topolánek možná ještě do konce tohoto týdne odvolá vicepremiéra Jiřího Čunka obviněného z přijetí půlmiliónového úplatku. Ve čtvrtek to naznačil...

Topolánek vyzval Čunka k demisi, ten odmítl

Premiér Mirek Topolánek v pondělí poprvé vyzval předsedu KDU-ČSL a vicepremiéra Jiřího Čunka, aby zvážil odchod z vládní funkce. Stalo se tak v důvěrném...

Výběr článků

Načítám