Hlavní obsah

Žádost o vydání Krejčíře je podle JAR v pořádku

– PRAHA

Jihoafričtí prokurátoři sdělili ČR, že její žádost o vydání podnikatele Radovana Krejčíře je v pořádku. Prokurátor Deon Barnard ale nevyloučil, že v průběhu řízení ještě mohou požadovat nějaké doplňující dokumenty.

Článek

Žádost úředníci od českého ministerstva spravedlnosti dostali 11. června. Podle práva mělo Česko na podání žádosti čas do 19. června, tedy 40 dní od zadržení Krejčíře.

Krejčířovi obhájci ale soud přesvědčili, že do lhůty se započítávají i víkendy, a jejich klient tak může být propuštěn, protože ČR termín nesplnila. Soud to uznal a Krejčíře 4. června propustil.

Poté rozhodl, že má být opět zatčen. Krejčíř se několik dní pohyboval neznámo kde, pak ale vzkázal, že se nechá zatknout a o den později, 13. června, se objevil v kanceláři svých právníků, kde ho policisté zadrželi.

Nyní čeká na soud, který rozhodne, zda bude propuštěn z vazby na kauci. Líčení proběhne ve čtvrtek 21. června.

Krejčíř je v ČR stíhán za podvody a přípravu vraždy. V roce 2005 uprchl i s rodinou na Seychely, odtud přijel v dubnu 2007 do JAR, kde byl na základě mezinárodního zatykače zadržen.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie JAR může znovu zatknout Krejčíře

Jihoafrický soud v pondělí rozhodl, že místní policie může okamžitě znovu zatknout podnikatele Radovana Krejčíře na základě toho, že porušil imigrační zákony...

Výběr článků

Načítám