Hlavní obsah

Víkend bude teplý, ale deštivý

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Víkendové počasí piknikům v přírodě moc přát nebude. V pátek se sice teploty vyšplhají až nad třicítku, postupně ale bude přibývat oblačnosti. Sobotu pak bude doprovázet lehké ochlazení a déšť, v neděli již bude znovu tepleji a srážek ubude.

Článek

Ve čtvrtek bude skoro jasno až polojasno, ojediněle se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 26 až 30 stupni.

"Pátek bude nejteplejším dnem tohoto týdne," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. V pátek dopoledne bude ještě jasná až skoro jasná obloha, jen na Moravě a ve Slezsku budou ojedinělé a lokální bouřky. Teploty dosáhnou až 31 stupňů, na jihu Moravy ještě o stupeň více.

Odpoledne a večer ale přijde ze západu studená fronta, která zasáhne hlavně Karlovarsko a Chebsko, kde hrozí intenzivní déšť a pravděpodobně i bouřky s krupobitím. "Do sobotního rána by zde mohlo spadnout až 70 mm srážek," poznamenala Honsová.

Sobota by měla být spíše oblačná, na většině území bude pršet, v odpoledních hodinách přejde déšť v přeháňky. Nevylučují se ani bouřky, tak jako v pátek večer už ale pršet nebude. Také odpolední teploty budou nižší, dosáhnou maximálně 22 až 26 stupňů.

V neděli bude polojasno až oblačno s občasným deštěm, a to zejména na Moravě a ve Slezsku. "Denní teploty porostou na 23 až 27 stupňů," doplnila Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám