Hlavní obsah

Urbanová: vyšetřovateli jsem psala jen o sídle kanceláře

Právo, Radim Vaculík
PRAHA

Hlavní svědkyně v korupční kauze Jiřího Čunka Marcela Urbanová opět popřela, že by si opakovaně dopisovala s již bývalým vyšetřovatelem případu Milanem Šošovičkou. Právu dala k dispozici kopii jediného e-mailu, který prý policistovi poslala. Obsahuje údaje o nově zřízené Čunkově senátorské kanceláři.

Článek

"Zjistila jsem překvapivé informace. Pan Čunek tvrdil, že se s lidmi, kteří měli činit nátlak na mou osobu, prakticky nezná. Ale podle těch zpráv si letos v březnu pořídil kancelář v místech, kde sídlí firmy na ně napojené," řekla v pondělí Právu Urbanová.

Narážela tím na obviněného podnikatele Petra Šmiřáka, který je společně s Romanem Vaškůjem stíhán pro pokus o její uplacení. Podle podezření se tak měli pokusit hlavní svědkyni v celé aféře a Čunkovu dlouholetou sekretářku znevěrohodnit.

Podle ní Šošovička e-mail přeposlal policistům, kteří na tomto případě pracují.

Urbanová tedy v dopise, který elektronicky poslala letos 13. dubna, upřesňuje místo sídla Čunkovy senátorské kanceláře ve Vsetíně a jako přílohu přidává dvě fotografie.

Podle dopisu Urbanové je v 5. patře nejmenované budovy oddělená část, kterou měl v minulosti celou pronajatou i kontroverzní vsetínský podnikatel a někdejší šéf tamního hokejového klubu Roman Zubík. Ten si nyní odpykává pětiletý trest za údajný tunel ve výši 150 miliónů korun.

Vlastníkem nemovitosti je prý město Vsetín, které dalo objekt do správy Vsetínské správní a investiční. Svědkyně v mailu doplnila, že objekt je nyní z velké části v užívání Masarykovy veřejné knihovny.

Svědkyně hájí žalobce Obsta

Urbanová v pondělí Právu potvrdila, že zmíněný e-mail předala dnes již bývalému žalobci v Čunkově kauze Radimu Obstovi, když byla na jeho žádost kvůli své korespondenci s vyšetřovatelem před dvěma týdny vypovídat na zastupitelství v Přerově.

Upozornila také na údajně nepřesná vyjádření nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké o tom, že žalobce Obst v otázce e-mailového kontaktu s hlavní svědkyní nic nečinil.

"To on si mě pozval na zastupitelství, abych vysvětlila a předala veškerou korespondenci s policií a soudní znalkyní. Takže není pravda, že by v té věci nic nečinil," podotkla Urbanová.

E-mail Urbanové vrchnímu policejnímu komisaři

Předmět e-mailu: Senátorská kancelář - Vs

Datum: 13. dubna 2007

Dobrý večer,

Pane inženýre, oba subjekty (viz foto) sídlí v objektu čp 1356, Vsetín - Dolní náměstí, 5. patro, v oddělené části v minulosti celé pronajaté p. Zubíkovi.

Další subjekty, které jsou uvedeny na vstupních dveřích:

- International Insurance Brokers

- Pro Fin CZ

(k těmto firmám by měl mít vztah p. Šmiřák, alespoň o tom mluvil i v souvislosti s aktivitami na Vysočině)

- Pro Commerc CZ - p. Vlastimila Zubíka (podle Urbanové je to třetí z mužů figurujících v kauze pokusu uplatit ji, ale tohoto muže policie bez obvinění propustila, pozn. redakce)

- AB Roletky - Adéla Bartošková

Vlastníkem nemovitosti je město Vsetín, které dalo objekt do správy Vsetínské správní a investiční, p. o.

Dnes je objekt z velké části v užívání Masarykovy veřejné knihovny.

Kompletní nájemní smlouvy Vám dají na městě. Paní Zubíková se však v minulosti zmínila o podnájemnících na jimi pronajatém patře.

Pěkný víkend

Marcela Urbanová

Naopak kvůli údajnému nabourání do její e-mailové schránky prý dosud nevypovídala, a tudíž ani neví, jaké dopisy a kolik někdo neznámý zřejmě z její adresy "vyprodukoval".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám