Hlavní obsah

Škromach doufá, že kandidátů na šéfa ČSSD přibude

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mistopředseda ČSSD Zdeněk Škromach vyjádřil přání, aby se příští volby předsedy ČSSD zúčastnilo více kandidátů, než té poslední, kdy se o post ucházel pouze současný šéf strany Jiří Paroubek. Uvedl to během čtvrtečního chatu na Novinkách.cz.

Článek

"Příští volba předsedy bude přímá všemi členy ČSSD. Věřím, že do ní půjde více kandidátů," řekl Škromach. Strana prosadila přímou volbu svého lídra na březnovém sjezdu.

Místopředseda se diplomaticky vyjádřil k dotazu, zda si nemyslí, že Paroubkovo předsednictví škodí ČSSD. "Respektuji většinové rozhodnutí sjezdu ČSSD. Jirka Paroubek je předseda ČSSD. O výsledku jeho práce rozhodnou příští volby," odpověděl.

Škromach také okomentoval reformu veřejných financí, kterou ve čtvrtek schválila v prvním čtení Sněmovna. [celá zpráva] Podle něj se vládě Mirka Topolánka podaří reformu prosadit. "Vládní poslanci mají 102 hlasů. Tato většina jim stačí. Jak pozoruji jejich touhu po moci, dá se předpokládat, že nakonec ustoupí i 'rebelové'," řekl.

Nevěří ani kritice, která přichází od některých poslanců vládní koalice. "Mám pocit, že je to spíše divadlo," poznamenal.

Škromach ujistil, že ČSSD bude v otázce radarové základny v ČR požadovat referendum. "Je smutné, že zelení jdou v otázce referenda proti svému programu," konstatoval.

Krátce taky popsal vztahy mezi ČSSD a jejími bývalými členy Michalem Pohankou a Milošem Melčákem. "Vztahy jsou stejné jako vůči poslancům jiných politických stran. Ale je to asi individuální," doplnil místopředseda soc. dem.

Reklama

Související články

Škromach prohrál sázku, oholil knír

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach přišel v pátek o knír, který nosil skoro 33 let od svých sedmnáctin. Prohrál sázku s brněnským primátorem Romanem Onderkou...

Výběr článků

Načítám