Hlavní obsah

Názor lidí z Brd Bush nezměnil

Právo, rap

Návštěva amerického prezidenta George Bushe v Praze nechala obyvatele okolí brdských lesů, kde má stát radarová základna USA, celkem chladnými. Rozhodně neznamená nějaký převrat v názorech obyvatel, kteří většinou se základnou nesouhlasí.

Foto: Milan Malíček, Právo
Článek

"Baví se o radaru jen na Hradě s těmi, kteří už jsou o radaru přesvědčení. K nám mezi lidi těžko přijde. S odpůrci kromě Jiřího Paroubka nejedná," komentoval Bushovu návštěvu starosta Jinců Josef Hála (nestr.).

Obdobný názor na radar má obyvatelka Rožmitálu pod Třešínem, kde se včera konala i demonstrace proti základně. "Ať si Bush ty svoje radary nechá. Místo aby odzbrojovali, tak cpou peníze do zbraní. Než aby zajistili mír, tak jenom víc a víc zbrojí," míní Dana Janečková. "Nejdřív kritizovali všichni Rusko, že obsazuje Evropu, a teď se zase všude rozpínají Američani, stejně je to všechno vysoká politika a rozhodnou bez nás," dodala. Celá návštěva byla podle ní formalitou.

Podle příbramského starosty Josefa Řiháka (ČSSD) je dobře, že hlava USA do Prahy přijela. "Sice nás jeho jednání neovlivní, ale je dobře, když takto vysoký státník přijede a mluví o problému. Nás by ale spíš přesvědčilo, pokud by nám dávali pravdivé informace o základně," řekl Právu.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám