Hlavní obsah

Langer byl na dovolené, zatímco přípravy na příjezd Bushe vrcholily

PRAHA

Ministr vnitra Ivan Langer (ODS) si v pondělí užíval dovolené, zatímco jím řízené bezpečnostní složky měly kvůli přípravám na příjezd amerického prezidenta George Bushe nejvyšší pohotovost. Podle stínového ministra vnitra za ČSSD a Langerova předchůdce ve funkci Františka Bublana jde o závažné pochybení. Langer přijede do ČR v noci na úterý.

Článek

"Je to nešťastné. Ministr by rozhodně měl by být tady. Hlavně pro případ, že by nastaly nějaké komplikace nebo mimořádné situace a bylo by například potřeba přijmout nějaká zásadní rozhodnutí," řekl Právu Bublan. Langer je na dovolené mimo úřad minimálně od minulého čtvrtka.

Zatímco tiskové oddělení ministerstva včera po poledni médiím v reakci na údajný zákaz demonstrace odpůrců amerického radaru na našem území médiím sdělovalo, že ministr žádnou demonstraci zakázat nemohl, protože má dovolenou, odpoledne již tisková mluvčí resortu Jana Malíková vyjádření mírnila.

"Pan ministr je na plánované zahraniční cestě," sdělila mluvčí s tím, že Langer se do republiky vrátí v pozdních nočních hodinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám