Hlavní obsah

Ministryně Stehlíková chce podporovat matky s kočárky

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministryně pro oblast lidských práv Džamila Stehlíková ve středu řekla v rádiu Frekvence 1, že upouští od svého dřívějšího plánu na označování těhotných žen odznaky. Oproti tomu se chce zaměřit na podporu matek s dětmi od dvou do tří let, které se pohybují s kočárkem.

Článek

"Plán musím opustit. Bylo by nezodpovědné investovat prostředky do záměru, se kterým se ztotožnilo v průzkumu pouze 15 procent těhotných žen," uvedla Stehlíková.

Ministryně navrhovala speciální odznáčky pro těhotné ženy, kterými by se prokazovaly například při cestování veřejnými dopravními prostředky. Nápad s označováním těhotných žen odznaky převzala z Velké Británie.

Ministerstvo si nechalo provést průzkum. S návrhem pohořelo. "Co se týče těhotných žen a dívek - odpovědělo nám pouze necelých 15 procent, že by tu kartičku použily," doplnila s tím, že kvůli patnácti procentům žen nemá smysl systém zavádět.

Průzkum ukázal, že největší problémy mají ženy s malými dětmi od dvou do tří let, které mají kočárek. "Zkrátka kolečka jsou problém," řekla Stehlíková. Proto se nyní chce zaměřit právě na tuto skupinu matek.

"Spíš jsme se rozhodli, že ty prostředky, které dává vláda na program mobility pro všechny, soustředíme na pomoc matkám s malými dětmi, které mají kočárek a budeme navrhovat bezbariérovost," doplnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám