Hlavní obsah

V Litohlavech měli po povodni na zahradách kapry

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROKYCANY

Velká voda překvapila v pondělí večer obyvatele Litohlav na Rokycansku. Po přívalovém dešti se obcí valila řeka. Voda před sebou hrnula kamení, bláto a zaplavila desítky sklepů. Po hodině, kdy voda ustoupila, se nestačili někteří lidé divit. Na zahrádkách se jim pleskali kapři.

Článek

Čtyřiatřicetiletá Taťána Černecká utíkala bosá ke svému domu z nedaleké hospody, kde zaskakovala za výčepního. "Někdo v hospodě vykřikl, že se po silnici valí voda. Pod kopcem stála auta a nemohla dál. Proti hlavnímu proudu se nedalo vůbec jít," popisovala Právu situaci žena, která našla na zahradě kapra.

"Zahlédla jsem, že se pod okny v blátě něco mrská. Nejdříve jsem si myslela, že je to můj pes, ale když jsem přišla blíž, bylo jasné, že je to ryba. Krásný šupináč měřil přes čtyřicet centimetrů," dodala žena. 

Na pomoc do Litohlav dorazily tři jednotky hasičů. "Čerpali jsme vodu ze sklepů. V některých místech dosahovala do výše až půldruhého metru," uvedl mluvčí krajských hasičů František Vaško.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám