Hlavní obsah

Julínek jmenuje tři nové ředitele fakultních nemocnic

– PRAHA
Právo, per

Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) v pondělí jmenuje tři nové ředitele fakultních nemocnic za ty, které před dvěma měsíci odvolal. Podle ministra byly hlavní příčinou odvolání ředitelů problémy s hospodařením těchto zdravotnických zařízení.

Článek

Fakultní Thomayerovu nemocnici s poliklinikou povede Karel Filip (56 let), který v minulosti řídil Institut klinické a experimentální medicíny v Praze. Před třemi lety ho ale právě z této funkce odvolal tehdejší ministr zdravotnictví Jozef Kubinyi. Důvodem bylo prodražování stavby kardiocentra.

Fakultní nemocnici Královské Vinohrady v Praze povede Marek Zeman (43), který už ji v současné době řídí a dříve v této nemocnici působil jako náměstek. Je aktivním členem ODS na Praze 3.

Fakultní nemocnici Olomouc bude řídit Radomír Maráček (39), který působil jako ředitel a manažer soukromých lůžkových zdravotnických zařízení a řídil nemocnici ve Vítkovicích.

"Všichni kandidáti vyhráli výběrové řízení," řekl Právu mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt. Dodal, že Marek Zeman se na Vinohradech ujme funkce bezprostředně, Karel Filip k 1. červnu a Radomír Maráček zřejmě v polovině června.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám