Hlavní obsah

Jihoafrický soud opět odsunul rozhodnutí v případu Krejčíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JOHANNESBURG

Soud v jihoafrickém Johannesburgu ve čtvrtek znovu odročil rozhodnutí o možném propuštění Radovana Krejčíře. O odročení požádal Krejčířův právník s tím, že údajně dostal od státních zástupců některé podklady k případu pozdě. Soud znovu zasedne 13. a 15. června.

Článek

Obhajoba minulý týden argumentovala, že Krejčíř byl v Jihoafrické republice zatčen protiprávně a že soud není oprávněn o celé záležitosti rozhodovat. Soudce rozhodl, že tyto argumenty nejsou v souladu se zákonem.

Státní zástupci a Krejčířův advokát se po vynesení čtvrtečního rozhodnutí střetli ohledně toho, kde bude zadržovaný podnikatel umístěn. Krejčíř žádal, aby zůstal v policejní vazbě, zatímco zástupci státu chtěli, aby byl převezen do věznice. Soudce zatím nerozhodl.

Krejčíř do České republiky být vydán nechce, protože tam je řízení proti němu podle jeho názoru motivováno politicky. Podstatu své argumentace ale zatím nechtěl zveřejnit, protože to chce udělat až před soudem při řízení o vydání do České republiky.

Krejčíř chce zůstat v jižní Africe, usadit se tam a podnikat. Žádné pevné plány v tomto směru však nechce zveřejnit.

Jihoafrické úřady rozhodují již měsíc

Radovan Krejčíř byl v JAR zatčen na konci dubna poté, co do země přicestoval na falešný pas ze Seychelských ostrovů přes Madagaskar. [celá zpráva]

Krejčíř, který je v Česku obviněn za rozsáhlou majetkovou i násilnou trestnou činnost, uprchl na Seychelské ostrovy v červnu roku 2005 kriminalistům z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality, kteří s ním v jeho bytě prováděli domovní prohlídku. Později za ním na ostrovy přijela i manželka se synem.

Většina Krejčířových stíhání se točí kolem třímiliardového celního dluhu za dovoz ropných produktů a pokus o komplikovaný podvod na státním podniku Čepro. Policie jej také podezřívá z přípravy vraždy. Stíhána je také Krejčířova manželka, a to kvůli trestnému činu podílnictví.

Jaké trestné činy měl Krejčíř spáchat

:: příprava vraždy

:: příprava vraždy :: podvod

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování :: úvěrový podvod

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování :: úvěrový podvod :: omezování osobní svobody

:: vydírání

Reklama

Související témata:

Související články

ČT: Krejčír žádá o politický azyl v JAR

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř České televizi (ČT) řekl, že v Jihoafrické republice (JAR) požádal o politický azyl. ČT dnes také uvedla, že Krejčíř jejímu...

Výběr článků

Načítám