Hlavní obsah

Radovan Krejčíř zatím zůstává ve vazbě, rozhodl soud

– JOHANNESBURG

Soud v jihoafrickém Johannesburgu zamítl v úterý žádost českého podnikatele Radovana Krejčíře o okamžité propuštění z vazby. Stále však zůstává ve hře možnost, že Krejčíř bude propuštěn na kauci.

Článek

Obhajoba minulý týden argumentovala, že Krejčíř byl v Jihoafrické republice zatčen protiprávně a že soud není oprávněn o celé záležitosti rozhodovat. Soudce rozhodl, že tyto argumenty nejsou v souladu se zákonem.

V úterý před polednem SELČ soud určil, že řízení bude pokračovat ve čtvrtek rozhodováním o případné kauci. Státní prokurátorka ovšem řekla, že bude proti tomu, aby Krejčíř, o jehož vydání žádá česká justice, byl propuštěn na kauci.

V soudní síni byli přítomni kromě Krejčíře a jeho právních zástupců také někteří členové české delegace, která do Johannesburgu přijela prosadit Krejčířovo vydání.

Krejčíř byl v JAR zatčen na konci dubna poté, co do země přicestoval na falešný pas ze Seychelských ostrovů přes Madagaskar. [celá zpráva]

Radovan Krejčíř, který je v Česku obviněn za rozsáhlou majetkovou i násilnou trestnou činnost, uprchl na Seychelské ostrovy v červnu roku 2005 kriminalistům z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality, kteří s ním v jeho bytě prováděli domovní prohlídku. Později za ním na ostrovy přijela i manželka se synem.

Většina Krejčířových stíhání se točí kolem třímiliardového celního dluhu za dovoz ropných produktů a pokus o komplikovaný podvod na státním podniku Čepro. Policie jej také podezřívá z přípravy vraždy. Stíhána je také Krejčířova manželka, a to kvůli trestnému činu podílnictví.

Jaké trestné činy měl Krejčíř spáchat

:: příprava vraždy

:: příprava vraždy :: podvod

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování :: úvěrový podvod

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování :: úvěrový podvod :: omezování osobní svobody

:: vydírání

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám