Hlavní obsah

ČT chce vysílat digitálně k 8. srpnu 2008

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize by uvolnila většinu svých analogových kmitočtů ČT 2 k 8. srpnu 2008, tedy k začátku Letních olympijských her v Pekingu. Tím by mohla začít digitálně vysílat na většině území České republiky všechny své čtyři stanice: ČT 1, ČT 2, zpravodajskou ČT 24 a  ČT 4 -Sport.

Článek

"Počet obyvatel, kteří mohou přijímat druhý program České televize současným analogovým způsobem do konce příštího roku zřejmě klesne na polovinu," sdělil šéf projektu digitalizace České televize Pavel Hanuš.

Diváci by si měli do té doby pořídit přístroje zvané set top boxy, které digitální příjem na současném televizoru umožní. Ti, kteří přijímají signál prostřednictvím kabelových operátorů nebo přes satelit, si set top boxy kupovat nemusí. Hanuš dodal, že reálnější je ale termín do konce příštího roku.

"Pokles analogové ČT 2 odhaduji tak k polovině, to se těžko odhaduje. Ale to ještě neznamená úplné vypnutí," podotkl Hanuš. Podle něj by ČT chtěla do konce příštího roku pokrýt digitálním vysíláním zhruba 70 procent obyvatel republiky. "Když to bude 80 procent, budu šťastný," poznamenal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám