Hlavní obsah

Pěkné počasí zvýšilo počet účastníků pochodu Praha-Prčice

– SEDLEC-PRČICE

Na čtrnácti trasách pochodu Praha - Prčice se v sobotu sešlo na 20 tisíc chodců a cyklistů. Těch přijelo dokonce o osmdesát procent více než loni.Pochod pořádaný Klubem českých turistů se konal letos už po dvaačtyřicáté.

Článek

Podle jedné z organizátorek pochodu Lenky Šubrtové nemuseli zdravotníci na trasách ošetřovat žádný kolaps z tepla, pouze jednu zlomenou nohu. A to i přesto, že se teploty blížily 30 stupňům Celsia. 

Na kolech mohli lidé do Prčic vyrazit po třech trasách začínajících vedle Prahy také v Milevsku a Táboře. Premiéru měla cyklistická trasa  z bavorského Zwieselu do Prčice, ta se pravděpodobně  v budoucnu stane další trasou pochodu.

Novinkou oproti loňsku bylo změněné vedení i délka některých tras, pořadatelé proto před startem upozorňovali turisty, aby nespoléhali na zkušenosti z předchozích ročníků a drželi se mapy.

Kromě chodců a cyklistů se letos pochodu Praha-Prčice zúčastnilo také 27 vozíčkářů, kteří absolvovali trasu dlouhou 15 kilometrů se startem v obci Miličín. Účastníci pochodu každoročně dostávají v cíli tatranku a plastovou botičku, podle tradice nosí botičky jako trofeje navlečené na tkaničce na krku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám