Hlavní obsah

Ministerstvo: v kauze Anny sociální pracovníci nepochybili

Právo, Novinky, tr, tyš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sociální pracovníci v kauze nezvěstné dívky Anny z Kuřimi nepochybili. Vyplývá to ze slov specialistky ministerstva práce a sociálních věcí Kristýny Kotalové. Případ je podle ní velmi komplikovaný a český právní řád na něj není připraven.

Článek

Ministerstvo práce a sociálních věcí zatím v případu nehraje oficiální roli, přesto se ke Kotalové dostala řada zpráv. "Dostala jsem nepotvrzenou informaci o tom, že mohlo dojít k tomu, že by děti v centru Klokánek, ale možná i v nemocnici, kde je nyní umístěno jedno z dětí, měli přístup ke zprávám, tak jak jsou prezentovány v médiích," uvedla Kotalová.

Ta se nyní bude zajímat například o to, zda sociální pracovníci stav třináctileté dívky dostatečně zohlednili. Rodina prý pracovníky Klokánku hned po převzetí dětí na psychické problémy holčičky upozornila a zdůraznila přitom, že by se mohla dívka pokusit o útěk. Pracovníci ale tvrdí, že s útěkem nepočítali.

Dívka je stále nezvěstná, bratr nešel do školy

Anna, která trpí těžkou sociální fobií, utekla v noci na sobotu z centra Klokánek. Tam se dostala poté, co její pečovatelku Kláru Mauerovou zatkla policie za údajné týrání syna Ondřeje.

Annu hledá policie už pátý den, zatím bez výsledku. Vyšetřování ve středu převzala krajská policejní správa.

Sedmiletý Ondřej je od soboty po psychickém šoku stále v nemocnici. Jakub, který zůstává v péči Klokánku v Brně-Líšni, měl jít ve středu ráno do školy, ale novináři čekající venku se ho nedočkali. Policie jeho cestu do školy nedovolila.

Ředitelka Klokánku Ditta Pokorná pak oznámila, že nebude již poskytovat jakékoli informace. Nechce narušovat a komplikovat vyšetřování a také potřebuje klid pro děti umístěné v zařízení.

Policie pokračuje ve výsleších

Podle tajného zdroje bude policie v Brně vyšetřovat Jiřího Drcmana, který by mohl být biologickým otcem Aničky. Oficiální policejní zdroje nadále odmítají k celé záležitosti cokoliv říct.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám