Hlavní obsah

Centrála ODS nefunguje, tvrdí zástupce miliónových dárců

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hlavní kancelář ODS nefunguje, tvrdí lobbista a podnikatel Jiří Chvojka. Právě on vloni straně pomohl k celkem šestimiliónovému daru od rodiny Sovových.

Článek

"ODS jako struktura poslední dobu nefunguje, nemá nikoho, kdo by se o ty sponzory staral," uvedl v ČRo Chvojka, který pracoval ve volebním štábu a také pomáhal ve středočeském kraji Vlastimilu Tlustému.

Chvojka se podivil, proč lidé z centrály ODS příliš nechtějí mluvit o okolnostech daru, když se transakcí podle něho muselo zabývat grémium. Představitelé ODS by podle něj neměli "schovávat hlavu do písku a tvářit se, že pana Sovu nikdy neviděli, protože ho viděli například na povolebním setkání v centru Prahy".

Chvojka byl podle svých slov překvapen, když se zjistilo, že dar Sovových je za loňský rok zdaleka nejvyšší. "Bylo mi řečeno, že tak velkých sponzorů bylo loni spousta," uvedl.

K původu peněz poznamenal: "Je dokladovatelné, že ta rodina ten majetek má, měla, měla takové peníze v hotovosti a vyplatila je ze svých účtů na účty ODS."

Reklama

Výběr článků

Načítám