Hlavní obsah

Asociace vyzvala Laudera, aby neblokoval digitalizaci

Právo, jp
PRAHA

Asociace digitálních televizí vyzvala v neděli otevřeným dopisem majitele TV Nova, předsedu představenstva CME Ronalda Stevena Laudera, aby neblokoval digitalizaci televizního vysílání v České republice. Jak Lauder na dopis zareagoval, není známo.

Článek

Lauder pobývá v těchto dnech na jednání v naší zemi. "Podporu digitalizace nejlépe vyjádříte přijetím nejnovějšího plánu odblokování digitalizace, který vznikl v gesci ministerstva vnitra ČR a se kterým vás vaši tuzemští manageři jistě seznámili,"  píše se v dopise podepsaném šesti zástupci televizních společností, které před rokem získaly licence na digitální vysílání, ale kvůli soudním  tahanicím a kasační stížnosti TV Nova o licence přišly.

Televize sdružené v asociaci - Óčko, Z 1, Barrandov TV, Febio TV, RTA a TV Pohoda - připomněli Lauderovi, že Nova dostala do začátku svého podnikání v roce 1993 bezplatně nejlepší technické parametry pro šíření vysílání a přitom nikdy nedodržela podmínky, za kterých dostala licenci a navíc za to nebyla sankciována.

"Česká republika Vám na základě rozhodnutí arbitrážního řízení vykompenzovala i soukromý spor, který jste vedl s tehdejším managementem Vaší společnosti," připomněla  asociace spor Laudera s tehdejším ředitelem Novy Vladimírem Železným.  Lauder  by měl nyní podle asociace vrátit České republice její tehdejší vstřícná gesta.

Reklama

Výběr článků

Načítám