Hlavní obsah

Jihoafrický soud zatím nechal Krejčíře ve vazbě

Novinky, znk, aš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JOHANNESBURG

Místní soud v Kempton Parku v Jihoafrické republice se ve středu měl zabývat žádostí českých úřadů o prodloužení vazby na podnikatele Radovana Krejčíře. Jednání bylo odročeno. V pátek se rozhodne, zda se jednání o propuštění na kauci uskuteční 17. nebo 21. května, uvedl velvyslanec Jaroslav Siro.

Článek

"Pan Krejčíř nadále zůstává ve vazbě a jednání o jeho možném propuštění na kauci bylo odročeno. Další jednání se uskuteční tento pátek ve dvě hodiny odpoledne, ale bude se pouze jednat o tom, jestli se jednání o propuštění na kauci uskuteční 17. nebo 21. května," sdělil Novinkám velvyslanec Jaroslav Siro.

Právníci podle informací TV Novy požadují také přítomnost delegace z ČR. I jejich návštěvu velvyslanec potvrdil: "Vím o tom, že se tým ministerstva spravedlnosti chystá na meritorní jednání do Jihoafrické republiky."

Podle zpravodaje České televize se Krejčíř normálně bavil s novináři a působil uvolněně. Řekl, že se má ve vězení v JAR lépe než na Seychelách.

Pokud by Krejčířovi bylo povoleno opustit vězení, je možné, že by mohl z Afriky vycestovat.

Proti takové možnosti ale bojuje nejen české ministerstvo spravedlnosti, ale také Interpol a místní policie. Jihoafrická republika již dostala českou žádost o uvalení vazby. [celá zpráva]

Krejčíř byl zatčen před více než týdnem poté, co přicestoval na falešný pas ze Seychelských ostrovů přes Madagaskar do jihoafrického Johannesburgu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Jak utíkal Radovan Krejčíř

Útěk Radovana Krejčíře během domovní prohlídky v červnu 2005 vyvolal velké pobouření. Krejčíř nebyl nijak známou osobou, většina lidí slyšela jméno jednoho...

Výběr článků

Načítám