Hlavní obsah

Víkendová technopárty pomalu končí

Právo, Novinky, František Kšajt, Petr Nový
KARLOVY VARY

Ani jeden z hudebních systémů už neduní na tanečním setkání technařů u Údrče na Karlovarsku. Na vyhrazené ploše je několik aut a pár desítek balících nebo odpočívajících tanečníků. Majitele pozemků teď začal trápit úklid. Vše se ale odehrává bez problému.

Článek

"Chceme oslovit majitele, který technařům svůj pozemek pronajal, jak to bude vlastně s úklidem, protože odpadky se válí i na našich pozemích kolem," řekl majitel ekofarmy Emil Stašák. Organizátoři tvrdí, že si po sobě uklidí a že mají k tomu zajištěny vozy od profesionální karlovarské úklidové firmy.

"Je tady naprostý klid. Nic se neděje a noví technaři nepřijíždějí," sdělila Právu tisková mluvčí karlovarské policie Zdena Papežová.

Technopárty tak pravděpodobně definitivně skončí již v pondělí.

"Na místě je v tuto chvíli odhadem asi 220 osob a padesát automobilů. Policisté jsou na místě a situaci monitorují," uvedla pro Novinky v pondělí dopoledne mluvčí západočeské policie Jana Václavová. Původně se na louce sešlo asi 1 400 tanečníků. Velkých problémů se obávali hasiči, ale ani ti nemuseli dosud zasahovat. [celá zpráva]

Policie se soustředila především na zabezpečení bezproblémové dopravy.  V noci se u dunících soundsystémů tančilo, ale v pondělí dopoledne byl mezi zbylými stany a auty klid. "Zdá se, že většinu účastníků protančená noc zmohla, spí a nebo odjela," doplnila pro Právo Václavová.

Policisté řešili jen dopravní přestupky. Řada mladých lidí využila možnosti si vyzkoušet, zda mohou řídit. Podle organizátorů setkání skončí v úterý, přičemž úklid mají technaři podle svých slov zajištěn. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám