Hlavní obsah

Topolánek se za "blábol" Konečné neomluví

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přes výzvu komunistů se premiér Mirek Topolánek neomluví poslankyni KSČM Kateřině Konečné. Šéf komunistů a místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip na plénu Sněmovny řekl, že čtvrteční demonstrace v Tallinu, při níž zemřel jeden demonstrant, ukázala, že slova Konečné "nebyla žádný blábol, jak zde hovořil pan předseda vlády."

Článek

"Myslím si, že pro slušnost jednání by to (omluva) bylo od pana premiéra vhodné," uvedl Filip.

Konečná se ve čtvrteční interpelaci ptala právě na premiérův postoj k sílícím neonacistickým silám v Pobaltí. Topolánek její vystoupení označil za bláboly a na svém trval i v pátek.

"Já za události v Tallinu opravdu nemohu," řekl premiér. Konečné vyčetl "jednostranný pohled na historii Estonska a Lotyšska", protože v jejím vystoupení "neslyšel hodnocení Katyně, odvlečených Estonců a Lotyšů po sovětské okupaci".

Topolánek novinářům sdělil, že "její interpelace byla velmi zavádějící, což ale v žádném případě neznamená, že bych jakýmkoliv způsobem se ztotožňoval s neonacistickými silami v Estonsku a Lotyšsku. Pokládám to za velmi neurvalé hodnocení a v tomto smyslu se omlouvat nebudu."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám