Hlavní obsah

Skladatel Svoboda prý loni opustil Kapku naděje

Právo, Lenka Hloušková
PRAHA

Rádio Frekvence 1 v pátek zveřejnilo údajný dopis zesnulého skladatele Karla Svobody. Stojí v něm, že odchází z nadace Kapky naděje vedené jeho ženou Vendulou. Mluvčí nadace Janis Sidovský vzápětí informaci označil za omyl.

Článek

Frekvence 1 zveřejnila Svobodův dopis z loňského října na svém webu.

Pravost dokumentu podle rádia potvrdil i syn Karla Svobody Petr, jenž 13. března v Pressklubu Frekvence 1 prohlásil: "Snad jenom k té Kapce naděje dodám to, že otec asi tři měsíce před svojí smrtí vystoupil z občanského sdružení Kapka naděje".

Petr Svoboda dodal: "A ten dopis je adresovaný již zmíněnému Janisi Sidovskému. A já myslím, že už nemusím víc říkat, co se těch vztahů týče."

Sidovský se radí s právníky

Sidovský páteční informaci označil za mylnou. Oslovil už právníky, aby mu pomohli vzniklou situaci řešit. "Pan Karel Svoboda nikdy nebyl členem žádného orgánu Nadačního fondu Kapka naděje a z Kapky naděje tedy nikdy neodešel," uvedl v prohlášení zaslaném Právu.

Podle něj byl Svoboda pouze členem občanského sdružení pro Kapku naděje zapsaného až loni v srpnu. "To nemá žádnou právní vazbu na Kapku naděje a jeho jedinou činností bylo šíření kalendáře s houbovými recepty. Členství v občanském sdružení jsem nikdy nepopíral a Karel Svoboda z něho vystoupil proto, že jeho účel - marketingová podpora pro Kapku naděje, byl splněna. Sdružení naplnilo smysl a bude ukončeno," doplnil Sidovský.

Pokračoval, že Svoboda se akcí nadace účastnil až do své smrti, naposledy 18. prosince 2006, kdy se zúčastnil koncertu Vánoční královny pro Kapku naděje. "Otázkou zůstává, jakým způsobem a od koho se do médií dostávají neveřejné dokumenty jako je dopis pana Karla Svobody nebo moje výpověď na Policii ČR," uzavřel Sidovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám