Hlavní obsah

Pořadatelé zrušili technoparty Čarotek 2007 u Stříbra

Právo, pab
STŘÍBRO

Policie ve čtvrtek oznámila, že organizátoři zrušili ohlášenou čtyřdenní akci technoparty Čarotek 2007, která se měla konat od pátku 27. dubna do úterka 1.května nedaleko Stříbra. Nezískali totiž souhlas majitele pozemku, kde se měla akce konat.

Článek

"Pořadatelé dopoledne jednali s radnicí ve Stříbře. Protože nesehnali vhodný náhradní pozemek, rozhodli se akci zrušit. To přišli nahlásit na obvodní oddělení policie," řekl Právu tachovský policejní ředitel Jaromír Kníže s tím, že nechtějí být dál policií v této souvislosti obtěžováni. Podle něho jediné, z čeho mají pořadatelé strach, je, že se i přes zrušení Čaroteku mohou tanečníci do Stříbra sjíždět.

"Nebude tam však žádný soundsystém," upřesnil Kníže. Přesto policisté chystají na následující dny opatření. "Jedná se spíše o dopravně bezpečnostní charakter. Přijíždějící upozorníme na to, že se nic nekoná," řekl Právu náměstek krajského policejního ředitele Miloslav Maštera.

Sdružení českých soundsystémů Aliance 23 chtělo technoparty uspořádat na náhorní planině motokrosového závodiště. Pod oznámením byl podepsán Tomáš Vainer, jenž byl obžalován v souvislosti s pořádáním nepovolené technoparty CzechTek 2004 v Boněnově na Tachovsku.

Vainer nahlásil, že by se Čaroteku mělo zúčastnit až 5000 lidí. Od takového počtu se pořadatelé distancovali. Od Pozemkového fondu, který vlastní pozemky pod závodištěm, povolení neměli, ani o něj nepožádali.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám