Hlavní obsah

Na nepovoleném Čaroteku má tančit pět tisíc technařů

– STŘÍBRO
Právo, Patrik Biskup

Na radnici ve Stříbře oznámili technaři, že na místě vzdáleném dva kilometry od města chtějí od pátku uskutečnit pětidenní taneční akci Čarotek 2007. Technoparty se podle oznámení organizátorů koná v areálu motokrosového závodiště sv. Petra na pozemcích Pozemkového fondu a má se jí zúčastnit až pět tisíc lidí.

Článek

Problém je v tom, že Pozemkový fond technařům žádný pozemek nepronajal. "K těmto pronájmům na krátkodobé akce nejsme vstřícní," tlumočil jasný postoj Pozemkového fondu jeho mluvčí Michal Bureš.

Pokud technaři neoprávněně obsadí pozemky, budou mít potíže s policií. "Je možné, že organizátoři akci zruší. Ještě s nimi budeme jednat," uvedl tachovský policejní ředitel Jaromír Kníže. Organizátorem akce je Tomáš Vainer, kterého soud loni v říjnu zprostil obžaloby v souvislosti s pořádáním nepovolené technoparty CzechTek 2004 v Boněnově na Tachovsku.

"Dostali jsme oznámení o konání akce Čarotek 2007. Předpokládaná účast je až pět tisíc osob. Organizátoři splnili oznamovací povinnost. Není to na pozemcích města, takže do toho nemůžeme nijak zasahovat. Tuto informaci jsme předali policii a budeme s ní spolupracovat," uvedl místostarosta Stříbra Pavel Tóth.

Technaři nejprve oslovili vedení Automotoklubu Stříbro, který motokrosový areál provozuje. "Vysvětlili jsme jim, že pozemek, který chtějí využít pro svoji akci, patří Pozemkovému fondu. Ten se vyjádřil v tom smyslu, že jim to nepovolí," uvedl předseda stříbrského automotoklubu František Fürbacher.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám