Hlavní obsah

Poslanec, který řídil podnapilý, vede ODS v Brně-venkov

BRNO

Poslanec za ODS David Šeich, který loni řídil svůj vůz pod vlivem alkoholu, obhájil funkci ve straně. Víkendový oblastní sněm ODS Brno-venkov ho zvolil na příští dva roky do vedení oblasti. V pondělí to uvedl řekl jihomoravský manažer strany Jan Kočí.

Článek

Pro Šeicha hlasovala většina z téměř sto delegátů sněmu, poslanec porazil hejtmanova náměstka Igora Poledňáka.

Šeich byl znovuzvolením potěšen a prý ho vnímá jako "vyjádření důvěry členů i deklarovaný souhlas s dosavadním vedením oblastního sdružení".

Dodal, že vedení ODS v okrese Brno-venkov nyní čeká hlavně příprava voleb do krajského zastupitelstva, které budou příští rok. Šeich je předsedou oblasti Brno-venkov od roku 1999.

Strážníci mu naměřili 2,4 promile

Šeich se dostal do středu pozornosti loni, když jej strážníci přistihli, jak v podnapilém stavu řídí vůz. Při dechové zkoušce mu zjistili 2,4 promile alkoholu. Po příjezdu republikové policie Šeich další dýchání včetně odběru krve odmítl. O několik hodin později tvrdil, že nepil.

Chybu poslanec přiznal až dodatečně a připustil, že vypil jednu skleničku. To ale neodpovídá tak vysoké míře alkoholu v krvi, která mu byla naměřena.

Přestupková komise brněnského magistrátu v lednu rozhodla, že poslanec nebude moci 14 měsíců usednout za volant, zaplatí pokutu 45 000 korun a dalších 1000 korun jako náhradu správního řízení.

Šeich je poslancem od roku 2002. Ve svých třiceti letehc patří k nejmladším zákonodárcům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám