Hlavní obsah

Po slunečném víkendu přijde ochlazení

– PRAHA

Víkend se podle meteorologů povede. Zejména v neděli bude panovat teplé a slunečné počasí, které vydrží minimálně do pondělka. V polovině příštího týdne pak přijde ochlazení, které by ovšem nemělo mít delší trvání.

Článek

Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude počasí v Česku v nadcházejících dnech ovlivňovat hřeben vyššího tlaku vzduchu, který se do střední Evropy bude rozšiřovat od severu.

V sobotu bude většinou polojasno až oblačno, pouze na jihu a jihozápadě bude ještě počasí ovlivňovat slábnoucí oblast nižšího tlaku vzduchu, kvůli níž bude na některých místech až oblačno a může se vyskytnout slabý déšť. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na 12 až 16 stupňů, na horách bude kolem osmi.

V neděli už bude nad celým územím České republiky jasná nebo polojasná obloha beze srážek. Odpolední maxima budou šplhat k 17 stupňům.

Ještě méně oblačnosti očekávají meteorologové v pondělí, od úterý už se ale má začít zatahovat. Ve středu pak navíc přijde ochlazení. Odpolední teploty by ten den neměly překročit ani deset stupňů. Ochlazení by však nemělo mít trvalejší charakter.

Na Velikonoce až 19 stupňů

O velikonočních svátcích (8. a 9. dubna) by už podle meteorologů mělo být polojasné počasí s teplotami šplhajícími až k 19 stupňům. "Skutečně nám to zatím ukazují německé modely," řekla Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Přitom loni bylo o Velikonocích většinou zataženo, teplota byla až o šest stupňů nižší.

Reklama

Výběr článků

Načítám