Hlavní obsah

Husák nastoupí k cizinecké a pohraniční policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Odstupující policejní prezident Vladislav Husák přijal místo ve vedení Služby cizinecké a pohraniční policie. Od 1. dubna se tak Husák zřejmě stane zástupcem ředitele této složky policie.

Článek

Jako priority ve své nové funkci si Husák stanovil především hladký vstup republiky do schengenského prostoru a vše, co z něj vyplývá pro policii. Dále chce také tuto složku reorganizovat a zamezit odchodům policistů. Právě od cizinecké a pohraniční policie odchází nejvíce policistů. Nelíbí se jim nový služební zákon.

Část policistů přišla kvůli normě o peníze, zákon také zrušil příplatky za práci o svátcích, víkendech a za noční služby. Na druhou stranu jim však prodlužuje dovolenou, zkracuje týdenní pracovní dobu a dává nárok na rehabilitaci.

Husák rezignoval na funkci minulý týden, údajně kvůli mediálním spekulacím o jeho roli v kauze biolíh či úniku utajované informace týkající se jistého ruského agenta. [celá zpráva]

Ministr vnitra Ivan Langer jeho rezignaci přijal a rozhodl, že úřad bude do jmenování nového prezidenta řídit náměstek pro uniformovanou policii Jan Brázda. Podle Langera však Brázda definitivním Husákovým nástupcem nebude.

Reklama

Související články

Langer: Husák ve funkci zatím zůstává

Inspekce ministra vnitra už začala prověřovat nová podezření kolem policejního prezidenta Vladislava Husáka, o kterých v pátek informovalo Právo. Policejní...

Výběr článků

Načítám