Hlavní obsah

Kateřina Jacques: Situace s Čunkem je neúnosná

PRAHA

Situace s vicepremiérem a ministrem pro místní rozvoj Jiřím Čunkem v koalici je neúnosná. Řekla to poslankyně Strany zelených Kateřina Jacques na chatu Novinek.cz.

Článek

"O vystoupení z trojkoalice zatím neuvažujeme. Zároveň zdůrazňuji, že situaci s vicepremiérem Čunkem považuji za neúnosnou. Já mandát nesložím, protože nejsem členkou KDU-ČSL ani panem Čunkem. Kdybych se však já nebo někdo z našich ministrů a ministryň v podobné situaci ocitl, odstoupili bychom už dávno."

Dotazy se týkaly i napadení Kateřiny Jacques na prvomájových oslavách roku 2006. Stíhání policisty Čermáka, který ji napadl, bylo zastaveno a on byl osvobozen vrchním soudem. "Nejsem s tím spokojená. Odvolala jsem se a městské zastupitelství mi vyhovělo. Jsem přesvědčena nejen o své nevině, ale také o vině pana Čermáka. Věřím, že to soud prokáže. Nemám nejmenší důvod se omlouvat a sama na omluvu marně čekám."

Hledání nového prezidenta

Kateřina Jacques přiznala, že se současným prezidentem Václavem Klausem není Strana Zelených spokojená: "Pro nás z důvodů, které opakovaně uvádíme, Václav Klaus není přijatelným prezidenstkým kandidátem. Budeme hledat jiného kandidáta nebo kandidátku.

Dotazy čtenářů se však netýkaly jen politiky. Jednoho z účastníků zajímala legalizace marihuany: "Neměl by se konečně zavřít do vězení pravý viník, tedy stvořitel Bůh, který tu stvořil a tedy i vysel všechno? Včetně konopí!" Odpověď Kateřiny Jacques byla stručná: "Jsem v každém případě pro dekriminalizaci."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám