Hlavní obsah

Paroubek: ČSSD se může dostat na 35 až 40 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

"Nebyl jsem to já, kdo vyvolal konflikt se Zemanem," to byla odpověď na nejčastější otázku, na kterou se ptali čtenáři on-line chatu předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Dále Paroubek pokračoval: "Připomínám, že jsem čtvrtým předsedou ČSSD, který se dostal do konfliktu s Milošem Zemanem. Budu rád, pokud se tento konflikt podaří urovnat." Navíc předseda ČSSD poznamenal, že Miloš Zeman udělal chybu, když vystoupil ze sociální demokracie.

Článek

Zeman vystoupil právě kvůli kauze Altner. A v ní došlo ve středu k posunu. Altner podal ústavní stížnost, byl totiž předvolán jako svědek v kauze nákupů stíhaček Gripen a je mu podezřelé, že se tak stalo současně s Paroubkovými výhrůžkami. Altner podezírá orgány činné v trestním řízení z korupce.

Paroubek to v on-line chatu komentoval: "Myslím, že je to paranoidní uvažování. Anebo účelové. Za vším čouhá podle pana Altnera vliv ČSSD. To není normální."

Současné průzkumy veřejného mínění, které ukazují na mírně klesající voličskou přízeň ČSSD, nechávají Jiřího Paroubka chladným: "Ve volbách měla sociální demokracie vždy o nějakých 3 až 5 procent více, než-li v průzkumech veřejného mínění. Myslím, že jsme schopni zopakovat volební výsledek z června 2006 a možná i něco přidat. Můžeme se dostat s voličskou podporou do pásma 35 až 40 procent."

Reklama

Související témata:

Související články

Paroubek obhájil křeslo předsedy ČSSD

Jiří Paroubek byl podle očekávání znovu zvolen předsedou ČSSD. Dostal hlasy 311 delegátů z 517 přítomných. Byl zvolen v prvním kole. Jako kandidát neměl žádnou...

Paroubek si na sjezdu užil i kritiky

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se těší ve straně velké podpoře, což ukazuje i fakt, že nemá na sjezdu protikandidáty na post předsedy strany. Přesto si v pátek...

Výběr článků

Načítám