Hlavní obsah

Jděte do pr..., řekl premiér reportérům

Právo, luk

Premiér Topolánek v úterý celý večer prchal před novináři. Důvodem byla utajovaná schůzka koaličních předsedů. Hra na schovávanou začala u vládní Kramářovy vily, kde mělo podle prvních zpráv jednání proběhnout.

Článek

Mezitím však novináři zjistili, že Topolánek míří z divadla Ta Fantastika u Karlova mostu do svého bytu v ulici Na Valech na Hradčanech, kde bydlí jeho rodina. Když premiér po chvíli vyšel, byl přítomností žurnalistů značně rozladěn a fotoreportéry poslal do pr...

Topolánkova limuzína pak zamířila zpět do centra, do ulice Dušní, kde bydlí jeho přítelkyně Lucie Talmanová. Pár desítek metrů odtud je Čunkovo ministerstvo pro místní rozvoj.

Šéf lidovců se tam taky záhy objevil. Na otázku, zda přijel na jednání s premiérem, před ministerskými garážemi Čunek odpověděl: "Já nevím, o čem mluvíte, já jedu do práce. My jsme se dohodli, že nebudeme poskytovat žádné informace." Ke svému případu pouze uvedl: "S mou kauzou to vůbec nesouvisí. Na to se mě už neptejte."

A Topolánek? Novináře nechal v napětí, zda k němu zadním vchodem dorazí také. Mezitím šéf zelených Martin Bursík ohlásil, že schůzka se ruší. Později dodal, že o schůzce informovat nemůže. Bydlí však zhruba kilometr vzdušnou čarou od Dušní ulice.

Čunkovo ministerstvo má šest vchodů a vjezdů, takže aktéři se mohli kdykoliv nepozorovaně sejít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám