Hlavní obsah

Soud zrušil verdikt o nevině Klimovičové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Případ někdejší blízké spolupracovnice exministra zdravotnictví Davida Ratha Evy Klimovičové, která čelí obvinění z korupce, se bude znovu projednávat. Rozhodl o tom odvolací Městský soud v Praze. Zrušil tak loňský rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 5, který ji zprostil obžaloby.

Článek

Na začátku všeho byl záznam skryté kamery, který odvysílala Česká televize. Na něm Klimovičová před více než třemi lety žádá zástupce firmy Pfizer, aby investoval peníze do reklamy v časopisu České lékařské komory (ČLK) Tempus Medicorum. Za to prý slibovala setkání s Davidem Rathem, který se jako šéf ČLK účastnil vyjednávání o vyhlášce, v níž ministerstvo stanoví, které léky budou hrazeny z pojištění.

Tento záznam skryté kamery pak odstartoval vyšetřování. Klimovičová podle obžaloby žádala od pracovníka farmaceutické firmy Pfizer za zprostředkování schůzky s Davidem Rathem tři miliony korun.

Klimovičová obvinění vždy popírala. Obvodní soud dospěl k závěru, že nahrávka není průkazná a mohlo s ní být manipulováno.

Reklama

Související témata:

Související články

Klimovičová podává žalobu na firmu Pfizer

Vydavatelka časopisu České lékařské komory a bývalá poradkyně ministra zdravotnictví Davida Ratha Eva Klimovičová, která je podezřelá z přijímání úplatku...

Výběr článků

Načítám