Hlavní obsah

Kavan čeká na invalidní důchod

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Delegát sjezdu ČSSD Jan Kavan v neděli tvrdil, že se ocitl bez pravidelného finančního příjmu. "Bylo mi přiznáno právo na částečný invalidní důchod ze zdravotního hlediska. Ale protože jsem polovinu života pracoval v Anglii, než se spočítá, kolik mi ten důchod vynese, bude trvat ještě asi rok," řekl Právu Kavan.

Článek

Ten se podle výzvy grémia ČSSD měl vzdát svých funkcí ve straně. Jenže Kavan, který se stal terčem kritiky pro své tajně natočené řeči o korupci při pořizování gripenů, zůstává i po sjezdu členem ústředního výkonného výboru. Podpořila ho jeho mateřská a obvodní organizace v Praze 13.

"Neexistují žádné důvody pro stranické potrestání, neboť Jan Kavan se nedopustil žádného přestupku či jiného porušení zákona, není z ničeho podezírán a pochopitelně není z ničeho obviněn," usnesl se obvodní výbor. Zdržel se prý jen Kavan.

Kavan byl donedávna asistentem poslance Miloše Melčáka. Kvůli aféře kolem gripenů s ním ukončil smlouvu jako se svým poradcem předseda Sněmovny Miloslav Vlček. Kavan dále radí slovenskému premiéru Róbertu Ficovi.

Šéf ČSSD Jiří Paroubek Právu řekl, že se onoho zasedání grémia neúčastnil a Kavana k ničemu nevyzýval. "Já jsem jenom řekl, že pokud já budu předsedou soc. dem., tak jeho řekněme politický růst je zmražen, to je zřejmé," uvedl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám