Hlavní obsah

ČSSD oprášila kampaň "ODS minus"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Den před zahájením brněnského sjezdu zahájila ČSSD kampaň "ODS minus přichází". Socialisté v ní upozorňují na údajný rozpor mezi předvolebními sliby občanských demokratů a povolební realitou. Tvrdí, že ODS před loňskými volbami lhala a podvedla občany. Prováděcí heslo celé akce zní: "Vláda pracuje. Proti vám".

Článek

ČSSD rozběhla podobnou kampaň proti ODS již před červnovými volbami. Její konfrontační naladění mělo řadu kritiků.

"Tři čtvrtě roku po volbách se ukázalo, že pravda byla na naší straně," uvedl šéf ČSSD Jiří Paroubek, který bude v pátek na sjezdu obhajovat předsednické křeslo. Podle místopředsedy Zdeňka Škromacha ODS před volbami lhala.

Plakáty obviňují jednotlivé ministry

Na plakátech umístili sociální demokraté hesla upozorňující na chystané platby ve zdravotnictví, změny sociálních dávek, daní nebo v bydlení, které spojili se jmény členů kabinetu. Třeba - "Topolánek: Snížení daní nejbohatším", "Nečas: Snížení rodičovského příspěvku", "Julínek: I děti a důchodci budou u lékaře platit" nebo "Čunek: Výpověď z nájmu bez udání důvodu".

ČSSD také kritizuje občanské demokraty za to, že nepřidali důchodcům tolik peněz, kolik před volbami slibovali, nebo že se údajně snaží zamést pod koberec korupční kauzy.

Langer: ČSSD by si měla zamést před vlastním prahem

"Tak, jak byla kampaň nepravdivá před volbami, stejně tak zůstává nepravdivá i teď. Spíš to svědčí o nedostatku invence a schopností sociální demokracie přijít s něčím novým a pravdivým," řekl Novinkám ministr vnitra Ivan Langer (ODS).

Názor sociálních demokratů, že se jeho strana snaží umlčet korupční kauzy, je pro něj "silnou kávou". "Odvolal bych se na to, že 'vrah nám o morálce káže'. Sociální demokracie by si sama měla zamést před vlastním prahem," dodal.

"Daň z příjmu fyzických osob tak, jak bude navržena vládou, splní základní podmínku, že bude snižována všem příjmových skupinám," reagoval pro Novinky ministr financí Miroslav Kalousek (KDU-ČSL).

Reklama

Výběr článků

Načítám